|Møtekalender|

Åpent observatorie, 27-31 Oktober 2000


Tilstede 11 stk.
Sted: Observatoriet.
Referent: Robert Gibala

Vel, endelig var det tid for å holde åpent Observatorie. Mange hadde sett frem til denne "begivenheten" en stund.
Tanken var at vi skulle bemanne obsen. fra om med Fredags kvelden, den 27 Oktober sammenhengende til og med utpå formiddagen Søndag 31 Oktober.
Forutsetningene var ikke de beste skulle det vise seg, som vanlig denne høsten - så var ikke værgudene på vår side. Tragisk nok, fikk vi ikke observert stjernehimmelen.
Været var like grått og trist som ellers i høst. Men det lysnet faktisk litt opp utpå Lørdagen, og vi hadde et lite håpe om at kanskje i kveld...men det ble med håpet! :-/
Nok om det, selv om været ikke var på vår side - så ble observatoriet besøkt av til sammen 11 personer i løpet av helgen. Fredags kvelden var vi 5 stk. (Torbjørn, en arbeidskollega av Tobben, Magne, Kristian og Robert) som tilbrakte til tid foran PCen og koste oss med kaffe, kaker og litt nistemat.
Et godt stykke utpå natta, dro så Kristian og arbeidskollegaen til Tobben hjem. Men før Tobben, Magne og Robert krabbet til køys, så monterte vi opp to stk. lese lamper i de nedre køysengene. En lampe ble også montert oppe i Kuppelen.

Natten passerte stille og fredelig uten yttligere besøk ;-), og vi våknet opp til regnvær. :-(
Etter en munter frukost (se bildet av Magnes "seiers trofe" til høyre), ble vi enige om følgende "slagplan". ;-)
Siden Tobben måtte hjemover på Lørdagen, så satte Magne og Tobben opp en material liste over ting og tang ute på Observatoriet før han dro.
Robert dro en kjapp tur hjem, og på tilbakeveien handlet han inn litt middags mat - noe som kom godt med utover kvelden...trøste spising vet du. ;-)
Kristian med familien kom på besøk for å ta Observatoriet nærmere i øyesyn. Synd med været, for hadde det vært bedre, så ville vel forhåpentligvis flere familier, venner og kjente funnet veien hitover utpå Lørdags ettermiddag/kveld og natt.

På nytt inntraff et "vaktskifte", idet familien Aas dro hjemmover utpå ettermiddagen/kveld, så dukket Tom opp. Senere utpå kvelden dukket også Ingvar opp, strategisk nok akkurat tidsnok til å få med seg kveldsmaten. En gryte rett, "mesterlig" (he he) "snekkret" sammen av Magne og Robert.
Etter maten (nam-nam) underholdt Ingvar oss med noe så fint som et "Multi media show"...Ingvar viste lysbilder og stod for praten. ;-)
Etter maten, ble det kaffe og Ingvar spanderte sjokolade kake. (nam-nam, på nytt. ;-))
Men ettersom værutsiktene for natten og Søndagen ikke var særlig lovende, så ble det bestemt at det ikke var noe poeng å overnatte enda en natt. Så etter litt rydding pakket vi sammen og dro hjemover.
Men alt i alt, så var opplegget vellykket selv om værgudene ikke ville samarbeide! Godt og hyggelig selskap gjør seg, enten det er pent eller dårlig vær! En takk til de som stilte opp, og kanskje er vi heldige med været neste gang!?
For vi prøver vel igjen en gang utpå vår kanten tenker jeg...... ;-)