|Møtekalender|

Medlemsmøte 4 April 2006Sted: Nærum Grendehus
Referent: Jon Inge Hanger
Foto: Dette glemte vi glatt
Vær: Lett skyet. Ingen hadde med teleskop dessverre.

Tilstede: 7 stk. Kristian, Alexander, Robert, Bjørn, Jon Inge og
Per med barnebarnet Lisa.

Selv om vi denne dagen ikke var så mange, så vil jeg si at det ble et meget givende møte. Formannen starta møtet med å lese takkebrev og 2 stiler som elever ved Langesund u-skole hadde skrevet. Den ene stilen utrolig morsom, den andre mer informativ. Begge stilene var utrolig bra på vær sin måte. Er det kommende journalist spirer som vi ser her?

Foredraget denne gangen var ved Alexander Opsahl og var om supernovaer. Han starta med fødselen til en stjerne til dens død. Ikke viste jeg at alle grunnstoffer vi finner her på jorden har sitt utgangspunkt i en supernova. Alt fra Gull, jern og Helium er dannet i en slik eksplosjon. Egentlig et vanskelig tema, men Alexander gjorde det lettforståelig, med mange fine illustrasjoner og bilder.

Månedens stjernebilde ble som vanlig også presentert ved Alexander. Denne gangen valgte han Leo eller Løven (som vi sier her på Gu...) I Løven finner vi mange galakser Blant annet M65 og M66 som forøvrig også ble studert på Svanstul.

Kaffe og kaker ble fortært mens vi bryna hjernen vår på Robert Gibala sin konkurranse. Den var både Lærerik og interessant. Spørsmåla var også utrolig varierte. Det var Bjørn og Jon Inge mot røkla. Røkla (de svinepelsene) vant, men vi tok tapet med fatning og vi bærer aldeles heller ikke noe nag.

Etter at møtet offisielt var slutt, så ble det luftet endel forslag til astroturer. Svanstulturen ga tydligvis mersmak, så en helgetur til høsten med mye god stormkjøkken mat, god drikke, telt, strandstol og selfølgelig mange rå teleskoper i 600 meters høyde på Svanstul; Det hadde vel ikke gjort noe? Eller hva med en tur til syden iført shorts, Kald Cola i den ene handa og finjusteringsrattet i den andre? Eventuelt "Goto" fjernkontrollen for de mer handikappa folka blant oss. :-) Det første alternativet, må vi bare sette i gang med. Det andre behøver behøver heller ikke bare være en drøm. Litt sparing, en smule velvilje fra ektefellen og litt prioritering så er vi der.