|Møtekalender|

Medlemsmøte 1 April 2008Sted: Nærum Grendehus
Referent: Jon Inge Hanger
Foto: Jon Inge Hanger
Vær: Overskyet.

Tilstede: 5 stk.

Robert, Alexander, Jon Inge, Jan Petter og nytt medlem Ronald Kristensen. Ronald fortalte at han er interessert i fotografering. Han ville på sikt, prøve å finne et teleskop som han kan koble et kamera til. Vi får se om vi ikke kan hjelpe han med noen tips der etter hvert.

Det var mange som meldte fravær denne kvelden, så vi var ikke så mange, og vi tok det derfor litt uformelt. Som vanlig hadde vi det også veldig hyggelig, og Ronald ble ønsket hjertelig velkommen.

Mens Jan Petter stilte med deilig kake og kaffe, holdt Alexander denne kvelden foredrag om forskjellige metoder for å få oppstilt en ekvatorial teleskopmontering mot Polarstjerna.

Dette kan være vanskelig å få helt korrekt, men skal man fotografere igjennom (eller mellom, som vi sier i Grenland) et teleskop med motor, er det viktig å få det riktig. Mange fine tips, så var det bare å få testa det ut i praksis da.

Etterpå stilte undertegnede med en konkurranse. For en gangs skyld så var det ingen lag som tapte denne gangen. Med andre ord ble det helt likt, så vi hadde dessverre ingen tapere å psyke ut.