|Møtekalender|

Medlemsmøte 7 Desember 2004


Sted : Nærum Grendehus.
Referent : Jon Inge Hanger.
Foto : Robert.

Tilstede: 16. stk.: Terje, Alexander, Per, Bjørn de, Bjørn dy, Geir, Lasse, Magne, Hilde, Per Morten, Tom, Hege, Robert, Jon Inge. Anne Kari + Gunnar = sant. Resten var dypt savnet.


Møtet skulle starte kl.19.03, men pga. av dårlig føreforhold, (Skodaen gikk ikke fortere på glatta) fikk vi ikke åpna før kl.19.21. Litt etterpå kunne vi ønske velkommen til juleavslutning. Pizza ble bestilt og etterhvert velvilligst henta av Gunnar Gaustad.

Jon Inge holdt et enkelt foredrag om bruk av "Starry night" stjerneprogram. Det er mange fordeler og muligheter med et slikt et og de fremmøtte fikk med seg det meste.

Geir viste oss Anne Kari sin Sky tech 90mm. refraktor. En hendig sak på en EQ2 montering. Fin på planeter, måne og åpne hoper. Litt for liten for Deep sky, men et bra begynner teleskop. Etter pizzaen fikk vi også testa det og samtidig gitt tips om å bruke rødpunktsøker istedenfor en søkekikkert (mye lettere å bruke).

Tone skulle hatt konkurransen, men måtte melde avbud pga.sykdom. (God bedring.) Dette gikk uansett greit. Er det fint vær, så prioriterer vi observasjoner og utsetter heller konkurransen til neste møte med dårlig vær.

Takk til Bjørn Roheim som stilte opp med projektor, og ellers til alle andre som stilte opp og dermed gjorde juleavslutninga til en hyggelig samling. Spesiell takk til Alexander som ofra rompa si på glatta, da vi skulle levere tilbake nøkkelen.


Jon Inge demonstrerer Planetarium programmet Starry Night.

Etterpå var vi tradisjonen tro når det gjelder siste møte i året, vi spiste Pizza.

En tradisjon til ble fulgt, vi loddet ut flere fine postere - gitt av Opshal.

Her viser en alltids smilende Jon Inge frem en av posterene som fikk en ny eier denne kvelden. ;-)