|Møtekalender|

Dugnaden 28 juni 2005


Sted: Observartoriet.
Referent: Robert.
Foto: Robert.

Enkelte av oss synes at det var en god ide å bli ferdige med søylen før sommeren. Det er uannsett mye som må gjøres og tiden går fort. ;-)
Magne og Robert ble enige om en dato, og en oppfordring til alle medlemmer ble sendt ut på epost listen om å møte opp å ta i et tak. Dessverre så møte ingen andre opp denne gangen.
Magne kom tidligere enn annonsert og var godt i gang da jeg dukket opp, rett før kl. 19. Magne var som vanlige en duktig murerbas, mens jeg prøvde meg som assistent. Blokker ble hogget til og murt opp. Veggene vokste i høyden, først murte Magne østveggen klar - med en god marging på ca. 5 cm klaring til taket. Deretter murte han opp sydveggen. Her passet blokkene "mye bedre", og det er bare rundt 0,5cm klaring til taket.
Hvis det skulle vise seg å være for snaut når golvet blir belastet, så vil vi foreslå at vi bygger opp igjen en støttevegg av tre langs sydveggen. (En av de som ble revet tidligere.)
Nå står den "ferdige" søylen der! :-) Ikke helt ferdig riktignok, enkelte "helligdager" (les; hull) må støpes igjen, men det er kun noen få minutters arbeide. (Vi gikk tom for ferdigblandet mørtel, og vi hadde ikke tid til å blande mer. Tiden løp fra oss.)
Vi får håpe at søylen nå er like stø som grunnfjellet den står på, og at ikke vibrasjoner blir overført til søylen når vi beveger oss rundt i observatoriet. Hvis det viser seg at det er vibrasjoner, så må vi løse det problemmet før vi legger et nytt gulv.
Vi må også bestemme oss for om vi skal pusse søylen samt veggene. Dette bør avklares i nær fremtid, dvs. tidlig i august.

Sett fra WC døren. ;-)

Sett fra trappeoppgangen.