|Møtekalender|

Medlemsmøte 4 Januar 2005


Sted:		Nærum Grendehus
Referent:	Jon Inge Hanger
Foto:		Robert Gibala
Tilstede: 15 stk. Kristian, Robert, Svein Erik, Lasse, Hege, Magne, Gunnar + Anne Kari, Alexander & Jon Inge.
Vi fikk også ønska 3 nye medlemmer velkommen, og de heter Benedicte, Øystein og Thomas.
Vi hadde også 2 gjester: Mette og et tidligere medlem som heter Thorstein. Velkommen til alle!
Om dere ser over her, så ser det ut som om Alexander og Jon Inge kom tidlig. Dette var nok en gang ikke tilfellet. Denne gangen var ikke unnskyldningen at føret var dårlig, men heller at været var så bra. Derfor måtte de innom N.J.Opsahl og hente et teleskop som vi kunne se i. (Ja ja fint vær hadde det vært i flere timer.)

Fra venstre; Svein Erik, Hege, Anne Kari, Mette og Benedicte.

Fra venstre; Robert, Lasse, Kristian, Øystein, Thomas, Svein Erik.

Fra venstre; Skjorta til Alex, Thorstein, Gunnar, Magne, Robert.

Fra venster; Jon Inge, Alexander, Thorstein, Gunnar, Magne.
Kristian starta m/Info om Kuppelen som har blitt utsatt for nok et terrorist angrep fra hakkespetten Osama bin Hakk. En gjeng Ledet av Svein Erik. Vil dra ut å prøve og fikse skaden. Et av forslagene til Søylekommiteen var å sette ut en plastikk ugle (til skrekk og advarsel).
Tillegg: Gjengen (Kristian og Robert) med Svein Erik i spissen var ute på obsen. Lørdagen den 8 Januar og reparerte skaden midlertidig med takpapp, som mølje. Plasten som Jon Inge og Kristian satte opp da de oppdaget skaden, var blåste vekk.

Komet - C/2004 Q2 Machholz ble også viet oppmerksomhet. Kristian viste oss banen dens og Jon Inge viste oss et bilde som Torbjørn hadde tatt fra sitt hjemme observatorium. Ingen synlig hale ennå, men Torbjørn mener det vil bedre seg, når den kommer høyere på himmelen.

Foredraget denne gang var ved Kristian Aas. Han fortalte om vårens planeter og hvor de er å finne. Saturn er jo fin nå i Tvillingene. Merkur blir en fin aftenplanet i Mars og senere på kvelden samme måned vil Jupiter også titte frem i konstellasjonen Virgo eller Jomfrua som vi Gulset gutta digger å kalle henne.

Månedens bilde ble Torbjørn Fredriksen's bilde av Komet - C/2004 Q2 Machholz og Jon Inge bilde av Solhaloen m/ 3 bisoler, som ble tatt 3. juledag, og som kom på midtsidene i Varden.

Dessverre på grunn av godt vær, så gikk nok en gang konkurransen ut. Synd; for undertegnede hadde en skikkelig nøtt av en konkurranse på lur. Istedenfor fikk naturfreakene kikka på herligheter som den etterhvert så berømte dotten av en komet, nydelige Saturn, samt Oriontåka M42. Den ble veldig imponerende i Magnes rå Vixen 80mm. prismekikkert m/zoom. Skikkelig prismekikkert på stativ skal ikke undervurderes. Morro og se Øystein sitt nye teleskop også. Slike "rimelige" teleskop kan nok ha litt for underdimensjonert stativ, men Øystein og Thomas som fikk helt likt teleskop av Julenissen, (han er snill han) kommer sikkert til å få mye glede foran okulara sine. Vi fikk også tid til å vise noen stjernebilder til de nye. Kan man stjernebildene, så blir det lettere å finne de skikkelig fine objektene på himmelen. Neste gang må vi se på Benedictes teleskop også.


Kø bak primsekikkerten til Magne.

Hi, who goes there - it's only me?

I forgrunnen, Øysteins nye teleskop som han fikk av Julenissen.;-)