|Møtekalender|

Medlemsmøte 10 Januar 2006


Sted:		Tveten Ungdomsskole
Referent:	Jon Inge Hanger
Foto:		Jon Inge Hanger
Tilstede: 12 Stk.

Siden januar møtet ikke ble på 1.tirsdagen i måneden (Happy new year.....), det ble litt for nærme nyttårsaften, så var heller ikke Nærum grendehus ledig. Folk var uansett sporty og vi møttes på Tveten u-skole isteden. Takk til Lasse som ordna det.

Jon Inge ønska velkommen, før Bjørn holdt et engasjerende foredrag om private romfarts prosjekter. Ione motorer og Solseil teknologi ble forklart.

Alexander tok for seg stjernehimmelen i januar. Månedens stjernebilde var Auriga eller Kusken, som vi sier på norsk. Bilder ble vist av alle aktuelle objekter, som for eksempel de flotte stjernehopene M37, M38 og M36.

En konkurranse som også var ment som opplæring, ble snekra sammen i full fart. Her vant Magne, Geir og et nytt medlem som lyder navnet Turid Holm Knutsen. Hjertelig velkommen.

Tid til en liten matbit fikk vi også før vi ble informert om noen årsmøte greier, samt observasjoner vi skal ha med Langesund u-skole i slutten av måneden. Noen foreslo at N.J.Opsahl skulle ofre noen teleskoper til værgudene, med håp om fint vær. De har jo så mange teleskoper uansett.

Til sist viste Jon Inge frem noen nye lette Astro prismekikkerter han hadde lånt av N.J. Opsahl. Begge til en latterlig lav pris. Begge var 60mm prismekikkerter fra Sky Tech. En 9x og en 12x. Begge hadde sine fordeler, men 9x har et videre felt, samt at den samler mest lys. 12x er bedre på ikke fult så vide objekter. L feste og stativ kan fås til begge, og da blir det veldig bra.

Noen av de som fulgte med.

Sjekk de skoa. ;-)