|Møtekalender|

Astronomi måneden Mai 2003


MEDLEMSMØTE TIRSDAG 6/5-03

Tilstede; 11 Stk
Sted: Nærum
Referent: Jon Inge Hanger
Foto: Robert Gibala

Vi starta presis kl.7 eller 19.15 om du vil. Kristian fortalte om Merkur-passasjen. Bl.a. om 1.2.3. og 4. kontakt. Tipsa også om å sammenlikne Merkur M/Eventuelle solflekker.

Alexander om solformørkelsen lørdag 31/5-03. Oppfordringen var at så mange som mulig må stille opp. Ta gjerne med egne teleskop, solfilter & kamera. Vi møtes kl.04.15

Alexander ville også ha navn, på alle som har lyst til å være med i en ressursgruppe. Den skal være til for skoler, foreninger eller andre som vil være med på observasjoner. Hensikten er å dele på moroa og arbeidet. Noen meldte seg, men det er plass til flere.

Ellers kosa vi oss med brus og kaker og en kjempebra konkurranse som jeg selv hadde laget.MERKUR-PASSASJE 7/5-03

Tilstede: Ole, Jon Inge, Alexander, Kristian, Per Morten, Torbjørn, Svein Erik, Magne og Ivar
Sted: Statoil stasjonen på Bratsberg
Referent: Jon Inge Hanger
Foto: Jon Inge Hanger

For oss som hadde trosset vekkerklokka, var Merkur-passasjen et skikkelig høydepunkt. Vi fikk med oss første kontakten hvor Merkur bare så vidt berørte Sola. På 2. kontakten så vi den berømte dråpeformen. Vi fikk også sett den bevega seg litt innover, før skyene tok overhånd.
Det ble en veldig koselig sosial begivenhet hvor vi fikk utveksla tips og ideer. 6 tilskuere fikk også anledning til å se i teleskopa våre.


Kikk på bildene.