|Møtekalender|

Medlemsmøte 2 Mai 2005Tilstede: 14 Stk.
Sted: Nærum.
Referent: Per Morten Johnsen.
Foto: Robert.

Tirsdag 2. mai hadde foreningen medlemsmøte på Nærum grendehus med 14 oppmøtte.

Formann åpnet med velkomsthilsen samt masse skryt av foreningens innsats på dugnaden 18/4, med 12 oppmøtte som minnet om de gode gamle dager da observatoriet ble bygget (før formannens tid), hvor mye sement og Leca ble båret opp til observatoriet. Fremdeles er det mye å ta tak i, så formannen varslet om nye dugnader tirsdag 10, og torsdag 18. mai. Søylekomiteen påpekte viktigheten av å få opp disse materialene tidsnok til å få jobben gjort i løpet av sommeren.

Formannen reklamerte også for filmene 'Universe the cosmology quest', gitt til foreningen av Gunnar Gaustad. Disse kan kjøpes ved å kontakte Jon Inge.

Tom Eriksen holdt foredrag. Ikke om solobservasjoner som planlagt (akkurat som forrige møte da Hygens-landingen ble byttet ut med solformørkelser), men om mytologi knyttet til stjernebildene og astronomi - som Tvillingene, Herkules, Løven og Jomfruen. Tom bruker dette i jobbsammenheng til kulturbygging i bedrifter, så han var en engasjert og kunnskapsrik foredragsholder. Dog litt på kanten av praktisk amatørastronomi (noe murring fra enkelte i forsamlingen) men interessant å høre om astronomiens historie.

Alexander Opsahl viste fram to teleskoper fra Skytech, en 62mm og en 80mm, som kunne settes på fotostativ samt brukes som landskapskikkert. Etter møtet ble disse testet mot diverse tretopper og høyspentmaster, i mangel på stjerner. Vi aner snikreklamen - forrige gang teleskoper ble vist fram fikk N.J. Opsahl solgt ganske mange 15x70 prismekikkerter og stativer...

Møteprogrammet ble avsluttet med en uhøytidelig konkurranse v/Alexander, med noen enkle og noen intrikate spørsmål, og hadde til tider problemer med å holde orden i forsamlingen under diskusjon om spørsmålene...

Tom en engasjert foredragsholder.

Lyarane, må ikke forveksles med Lyridene. ;-)

Jon Inge tester 80mm

Snacks, hmmm - låt meg sjå den 60mm og...

MIN-MIN, sier Jon Inge (om 80mm) - mens Alexander fortvilet rekker en advarende pekefinger, i all vennskaplighet.

Tid for spørrekonkuransen, her er Onkel Toms gruppe - som kom på andre plass.

Gruppen til Lasse kom, skal vi si det pent - på fjerde plass. ;-)
Mens Per Morten og Robert kom på tredje plass - et halvt poeng bak Onkel Toms gruppe.

Og her er vinnerene av kveldens spørrekonkuranse.
Oraklets Magnes gruppe. ;-) De vant med en solid margin, ingen over, ingen ved siden - kun under. ;-)