|Møtekalender|

Medlemsmøte 9. mai 2009


Sted: Nærum grendehus
Referent: Bjørn Roheim

Medlemsmøtet 9.5.09.
Kristian viste film som han hadde tatt med videokameraet sitt av noen av våre himmelobjekter. Han uttalte at video er best egnet til planeter og ikke til ”deep sky” foto, fordi eksponeringstide ikke er lang nok. Typisk eksponeringstid for et videokamera er 1/3 sekund.. Kristian startet sitt foredrag innerst i solsystemet, med sola, gikk videre utover til Merkur så til Venus inklusivt Venuspassasjen i 2004.
Deretter Mars som kommer fram etter å ha blitt okultert av månen. Vi så mange fine detaljer på overflaten av Mars, inklusivt fjellet Olympus Mons. Til slutt var det tid for Jupiter og Jupiter som okulteres av månen.

Etter Kristian var det Geirs tur. Han viste et knippe kjempefine bilder som han har tatt med sin relativt nye Canon og sitt ny Takahashi 102 mm apokromatiske refraktor. Knivskarpe bilder av åpne hoper og Deep sky. Simpelthen imponerende fine bilder.

Dette var så bra at undertegnede håper foredragsholderne kan komme tilbake neste vår med flere oppdateringer etter endt sesong.

Kafe og kaker som Jan Petter hadde ordnet med.