|Møtekalender|

Medlemsmøte 7 mars 2006


Sted: Nærum
Referent: Jon Inge Hanger
Foto: Per Ørvik
Vær: Strålende, men mange minus grader. 
Tilstede: 8 Stk. Robert, Per, Lasse, Bjørn R., Alexander, Magne, Jon Inge og Kristian.

I denne moderne tid, så er det ikke lenger vanlig å kunne begynne rett på møtene. Først må masse datautstyr, projektorer, samt lerett settes opp. Nå er det altså data fremføringer og Power-point presentasjoner som gjelder.

Etter at alt var rigget opp, starta Jon Inge med ur-oppføringen av det nye Power-point undervisnings-foredraget. Tittelen på foredraget var "Astronomi - en oversikt". Det inneholdt mange bilder, og forklarende tekst til universets forskjellige objekter. Etter noen forslag til forbedringer, bør foredraget være perfekt for skoleklasser og andre grupper.

Alexander tok seg som vanlig av "Nytt på stjernehimmelen". Han hadde vært syk, så om du hadde venta deg Leo (eller Løven som vi Gulset gutta pleier å kalle den) som månedens stjernebilde, kan jeg glatt skuffe deg. Månens stjernebilde ble derfor Sextans/sekstanten. Der finns det ikke en dritt interessant (Unnskyld Gulset dialekten), om du da ikke har stort teleskop. Proff er uansett Alexander, så det gikk jo selvfølgelig bra.

Roberts konkurranse ble ofret til fordel for observasjoner utenfor. Kommunen hadde fått satt opp noen nye irriterende gatelys rett utenfor. Ting var ikke lenger det samme, men en del sterke objekter fikk vi jo allikevel sett. Luftforholdene var strålende, så Cassinis deling på Saturn gikk greit og Månen kan jeg ikke huske at jeg har sett så bra før. Fjella på månen var knivskarpe.

Til april møtet kan vi nok ikke lenger observere noen objekter, så til da får vi heller trene oss på konkurransen til Robert. Takk for nok en fin kveld.

Hilsen Jon Inge