|Møtekalender|

OAF besøk 2001


Tilstede 16 stk.
Sted: Observatoriet.
Referent: Robert

OAF (Oslo) valgte å avholde sin sommeravsluttning med grilling på vårt Observatorie. Kombinert med et besøk hos Optiker Opsahls butikk i Skien.
OAF stilte mannsterke, mens bare 4 stk. stilte fra GOAF. :-(
Det var som sagt først oppmøte hos Opsahl, rundt kl. 13.30. Der tok vi i øyesyn kikkertparken og diverse utstyr. Enkelte lot seg også friste til diverse "små" innkjøp! ;-)
Derfra bar det i samlet bilkortesje ut til Observatoriet. Grillen ble fyrt opp, solen ble observert gjennom 4" refraktoren. Og resten av observatoriet, med kuppel og hovedteleskop ble saumfaret. ;-)

Vi hadde litt problemmer med å få ordentlig fart på grillen, men etterhvert ble den skikkelig varm, og vi kom endelig i gang med grillingen.
(Det var fortsatt "liv" i grillen kl. 23.00!!!) Praten gikk livlig med mer eller mindre "seriøse" emner. ;-) Alt i alt en veldig trivlig og koselig kveld! :-)
Rundt kl. 18, ble det avholdt en natursti. Deltagerene ble fordelt på 5 lag, som måtte avvirke 5 poster. Må si at referenten ble imponert over det høye kunnskapsnivået! :-)

Men alt har en ende, de som holdt ut lengst - pakket sammen rundt kl. 23.00. Imponerende med tanke på at de (OAFerne) hadde en ca. 2,5 timers kjøretur hjemover! En sannhet med en modifikasjon ;-), ikke alle dro hjem samme kveld - 16" Tom fra Kongsberg Foreningen valgte å overnattet på observatoriet. Det var faktisk litt liv igjen i grillen såpass sent som i 23-tiden, så 16" Tom fikk også rollen som Brannvakt før han kunne tørne inn i soveposen og videre inn i drømmeland. ;-)
Dagen derpå bar det oppover til Kongsberg for 16" Tom, med en aldri så liten "pitstop" på Parkeringen foran Lietorvet for avlevering av nøkkel.

GOAF takker for samværet, og håper at OAF har anledning til å avlegge oss et nytt besøk neste år, med grilling og hyggelig sosialt samvær på dagsordenen! :-)
Så får vi håpe at flere GOAFere får tid og anledning til å treffe disse meget hyggelig amatørastronomene fra Oslo og Kongsberg området!!! :-)

Oppdatert 1 Juli 2001, med bilder tatt av Trond Erik Hillestad.

Trond Eriks bilde bidrag! :-)