|Møtekalender|

Medlemsmøte 3 Oktober 2006


Foto: Jon Inge og Alexander.
Referent: Jon Inge.
Sted: Observatoriet.

Tilstede: 4 stk. Alexander, Jon Inge, Bjørn, samt så hadde vi gleden av å ønske Tommy Heggekroken velkommen som nytt medlem.

Vær: Skyet, med enkelte sprekker i skylaget.
Oktober møtet var satt opp til å være på Bamble observatoriet ,og det var spennende å se hvor fint det var blitt. Thor hadde vært der tidligere på dagen med noen hyller og Bjørn hadde med seg noen knekter, så nå er det noen flere hylleplasser der også.

Siden vi hadde med oss en fersk amatørastronom, så ble det selvfølgelig snakka en del om praktisk astronomi, samt litt om gamle astroturer. Alexander varta opp med kjeks og brus, mens undertegnede kom med en aldri så liten konkurranse. Den var som vanlig av det vanskelige slaget. Faget astronomi er jo ganske omfattende, så det endte med at undertegnende vant den. ;-)

Mot slutten av møtet sprakk skydekket opp i retning av sommertriangelet. Et par prismekikkerter ble raskt funnet frem, slik at vi i alle fall fikk kikket litt. Asterismen Kleshengeren ble ved en tilfeldighet oppdaget. Den ligger helt sør i Vulpecula eller Reven som vi Gulset gutta kaller den. Ikke så langt fra Altair i Ørnen. Tidligere har jeg kun sett den på bilder, men det var artig å ha funnet den på himmelen. Den hører med på skoleopplegget som Magne har satt opp.


Bjørn(en) sover ikke - han skrur.
Men... ;-)

Her ser dere at han skrudde knekten feil vei.
Kanskje han sov allikevel. ;-)

Alexander og Tommy.

Tommy, Bjørn(en) og Jon Inge TSF "The Smiling Face". ;-)