|Møtekalender|

Besøk hos Kragerø foreningen 22 Sep. 2000


Endelig, etter flere misslykkede forsøk (vår skyld!), så fikk vi besøkt Observatoriet til gjengen i Kragerø.
Vi var nå bare 4 som tok turen nedover denne gangen, men kanskje det passer bedre for flere av oss neste gang - la oss håpe det! :-) Det er verdt turen folkens!

Per møtte oss utenfor Rimi butikken (de er overalt...Rimi altså! ;-)) på Helle. Herifra kjørte vi mot Fossing og parkerte bilene hjemme hos Jan Åge.
Etter en kort spasertur langs veien, tok vi så av fra veien og innover i skogen. Oppover bar det...etter noen minutter - når vi nesten var fremme, dro vi kjendsel på trappetrinn i tre. Vi følte oss nesten hensatt til Bamble skogen og vårt eget observatorie! ;-) Opp trappene, og der - svakt til venstre lå en liten hytte, som ble brukt som varmerom. Oppe på selve toppen lå Observatoriet. I raske steg bar det opp dit. (Trøtte steg som ble raskere igjen nå som målet var nådd ;-))

Som du kan se av bildene, så var ikke akkurat værgudene på vår side. Det var overskyet, men heldigvis så slapp vi unna regnvær. Faktisk, så fikk vi sett Vega, Capella, Deneb og andre lyssterke stjerner gjennom glipper i skydekket.
Hovedteleskopet, en 6" refraktor med kort brennvidde, er montert på en Celestron GP-montering (Vixen). En såkalt tysk montering. Monteringen var utstyrt med en tidlig (1988) utgave av Celestron Astromaster. Såkalte digitale stillingsirkler. Men de har problemmer med å få den til å virke som den skal. Siden Torbjørn er en "kløpper" på Astromaster, (Han har en selv, samme som vi har ute på Obsen.) så satte vi han igang med å se om det var noe vi/han kunne hjelpe til med. Men etter endel forsøk og pluss at værgudene igjen satte siste spikker i kisten, ved å la gråværet tette seg fullstendig til - slik at alle stjerner forsvant. Vi valgte derfor å trekke inn i varmestuen, med det lille håp at været ville klarne opp etter en kaffekopp, eller to - men den gang ei. :-/

Ingvar "falt" forøvrig litt for søylen. ;-)
Kragerø gjengen bød forøvrig på både kaffe og kaker, burde være unødvendig å si at det var trivelig! Se bare på resten av bildene nedenfor! ;-)

Takk til Kragerø gjengen for en veldig hyggelig kveld! :-) Får håpe at vi oppførte oss ordentlig, slik at vi kan få lov til å komme på besøk igjen. Og selvfølgelig så er dere hjertelig velkommene til oss! :-)

Robert

Rister krem til eplekake, ikke noe syntetisk greier her nei! ;-)
Hilsen Krageø Astronomiske/Gastronomiske forening! ;-)