| Ressurs Senter | Bokomtaler | Aquila | Astrogalleriet | Observasjons Log |
| Hjem |

Bokomtaler

Vi i GAF får rett som det er spørsmål om bøker om Astronomi. Det er gjerne folk som lenge har hatt interesse for emnet og er litt nysgjerrige på hva som befinner seg ute i universet. Og som så bestemmer seg for å finne litt mer ut om det.
Derfor vil vi her presentere noen bøker som vi mener er utmerkede for begynneren, men som også vil være til glede for den mer erfarene (hobby-) astronom. Samtlige av bøkene er på Norsk og er tilgjengelig hos Bokhandleren.
(I Porsgrunn vil dette si Ark Down Town og Ark Dyring. Praktisk Astronomi kan bestilles rett fra forlaget, klikk på linken.)

Praktisk Astronomi


Skrevet av Magnar Fjørtoft
3 utgave, 2001. Abrakadabra Forlag
Innbundet, fargetrykk. 320 sider.
Pris 368 kr.


Magnar Fjørtoft er her ute med sin 3. utgave av sin bok, Praktisk Astronomi.
Det kan like godt sies med en gang at dette er en utmerket bok for alle som er interessert i astronomi. Boken tar for seg alt fra det mest grunnleggende og opp til det mer avanserte. Her får en kort sagt i pose og sekk.
Teksten er velskrevet, og boka inneholder også et vell av illustrasjoner. (Mange av illustrasjonene har lokal forankring, da Magnar Fjørtoft tidligere var medlem av GOAF.)
Vi tror nok at vi uten forbehold kan anbefale denne boken til alle som er interessert på en eller annen måte i astronomi.

Stjerner og Planeter


Skrevet av Ian Ridpath
Oversatt av Knut Jørgen Ødegaard.
Teknologisk Forlag - 2000.
Innbundet, fargetrykk. 224 sider.
Pris 295 kr.


Dette er også en "allround-bok", men i mer konsentrert form enn boken til Fjørtoft. Boka er grovt sett delt i to deler. De første 60 sidene tar for seg universet, planetene, stjerner og bruk av observasjonsutstyr. Resten, ca. 160 sider tar for seg stjernebildene, hvordan de ser ut og hva en kan finne i eller i nærheten av dem.
Boken er svært lettfattelig og grei lagt opp. Det er rikelig med illustrasjoner, og disse er også meget bra. Størrelses formatet på den gjør også sitt til at en kan ta boken med seg over alt.
Anbefales.

Himmelrommet


Skrevet av David H.Levy
Oversatt av Henning Kolstad
Gyldendal Forlag - 1999.
Innbundet, fargetrykk. 288 sider.
Pris 348 kr.


Igjen en "allround-bok" i ordets rette betydning. Levy tar for seg alt fra astronomisk historie, stjerne og galaksetyper. Massevis om stjernebildene, planetene, hvordan en skal/kan observere og til og med hvordan en bør kle seg.
Denne boken inneholder et vell av illustrasjoner som også er meget bra. Formatet gjør at den ikke er noen direkte håndbok, men innholdet er så bra at den kommer sterkt anbefalt.