| Ressurs Senter | Bokomtaler | Aquila | Astrogalleriet | Observasjons Log |
| Hjem |

Ressurs Senter

I denne avdelingen, er det vår mening å presentere bilder, tips, bokomtaler, brukerveiledninger etc etc.
Foreløpig så har vi lagt ut litt om vårt gammle forenings tidsskrift - Aquila. Astro bilder tatt av våre medlemmer finner du under Astrogalleriet.
Og en side med bokomtaler for den gryende hobby astronom. Så hvis du er på utkikk etter astronomi bøker og ikke helt vet hvor du skal begynne, så vil vi anbefale deg i å ta en titt på den siden.
Hvis det er interesse (si ifra!), så vil vi legge ut flere bokomtaler - som tar opp fler, og mer spesialiserte områder innen astronomien.


Her kan du laste ned Kristian Aas sine Power Point presentasjoner fra hans foredrag i løpet av våren 2003.
Her er foredraget om Mars opposisjonen 2003, Mars 2003.
Og her er hans fordrag om hvordan en skal beregne ett okulars synsfelt, FOV.


Alexander sin Power Point presentasjon fra medlemsmøte 1 April 2003 - om Messier maraton.
Og her har Alexander listet opp i hvilken rekkefølge en bør observere for å være mest mulig effektiv. Listen er lagret i PDF format. Klikk her for å laste ned listen.(Du må ha Adobe Acrobat Reader innstallert.)


Nedenfor kan du laste ned tre dokumenter i Word format, forfattet av Jon Inge Hanger. Disse er ment som et hjelpemiddel for nybegynnere og interesserte. Som Jon Inge selv skriver; Jeg laget noen sammenligningstabeller og forklaringer som kan gjøre hverdagen litt enklere for de minst "bevandrede" av oss. Jeg har prøvd og gjort det så riktig og så oversiktelig som mulig, men feil kan allikevel forekomme. Gi derfor tilbakemeldinger om feil, så jeg kan gjøre rettelser.
Listene er i Word så det skulle også være lett å forandre på listene etter eget hode.
God fornøyelse
Jon Inge Hanger.

Astro fakta, versjon 1.
Stjerner, versjon 1.
Planeter, versjon 1.

Hvis du har tips til, eller ønsker å bidra med emner som burde høre innunder Ressurs senteret - så vennligst send en E-post til Webmaster å meld ifra.