| Historien | Hva vi driver med | Møtekalender | Kontakt oss |
| Bli medlem i GAF |

Hva vi driver med

Det er fint å kunne møte likesinnede i en lokal astronomiforening, enten man er nybegynner eller mer erfaren som amatørastronom. Det finnes alltid noen man kan spørre til råds eller utveksle erfaringer med i miljøet, og samtalene spenner ofte fra oldtidens astronomer til datamaskiner, eller fra observasjoner med det blotte øyet til elektronisk registrering av stjerner. Enten man setter mes pris på planeter og måneobservasjoner, eller mer fjentliggende objekter som tåker og galakser, så legger vi i foreningen større vekt på trivelig miljø og sosialt samvær enn på dyrt og avansert utstyr. Ambisjonsnivået bestemmer den enkelte selv og vi arrangerer faste medlemmsmøter og enkelte observasjonsturer.

I tillegg til regulære medlemsmøter, så arrangerer vi også ofte observasjons turer - enten det er ut til Observatoriet, eller for kortere seanser - Observasjons turer til Vestre Gulset.
Disse observasjonsturene tar vi som regel på sparket, avhengig av været og om det er noen som kan. Informasjon om disse "på sparket turene" går som regel ut på GAF egen Epost liste.
På grunn av dette, og mange flere grunner - så oppfordrer vi at flest mulig GAF medlemmer. I hvertfall de som har tilgang til Epost og Internett, melder seg på Epost listen.
For å få et bedre innblikk i hva vi driver med, ta en titt på Møtekalender sidene. Du vil der finne referater med bilder fra møter, turer etc.
Når så mange mennesker kommer sammen i et felleskap som i en forening som GAF. Så er det naturlig at interesse områdene til medlemmene vil spenne over svært forskjellige emner, som også overlapper hverandre.
Så enten en er interessert i å "ha det sosialt" ved å prate, filosofere om Astronomi. Eller ønsker å observere under stjernehimmelen i et felleskap, på en helt uforpliktende og løs måtte - så er du hjertelig velkommen som medlem.
Vi har også medlemmer som har stor og god erfaring med områder som Astrofoto, CCD, Spektroskopi etc. Enkelte av dem, driver med målrettede observasjoner, som f.eks. Supernova søk i andre galakser, dobbeltstjerner, planet, sol og måne.
Vårt mål er at alle medlemmene skal finne et tilbud i GAF som stemmer overens med medlemmenes interesse områder. GAF ønsker å formidle kontakt medlemmene seg imellom, for at hver enkelt skal ha muligheten til å utvikle seg videre i sin hobby sammen i et felleskap.